PODPROGRAM 2017 – efekty
-
W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Toruniu. Celem programu było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących.
-
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
-
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
-
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
-
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
-
mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
-
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
-
tłuszcze (olej rzepakowy),
-
dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 773 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
41,77592 ton żywności;
7226 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2017 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 2 warsztaty edukacyjne, w których udział wzięło 50 osób.
6. Rodzaje warsztatów:
• Kulinarne - 1 spotkanie dla 25 uczestników